Loading...

Noticias

Catarroja és el segon ajuntament més transparent de l’Horta Sud.

Snapshot

Comunica Valencia


FECHA: 01 de marzo de 2018

CATEGORÍAS: Ayuntamientos  Catarroja  Comunidad Valenciana  

L’Ajuntament de Catarroja se situa al capdavant en transparència, segons els indicadors de la plataforma Dyntra, que avalua la informació pública dels municipis de més de 15. 000 habitants. D’acord amb el rànquing que s’elabora després de l’avaluació de cada ajuntament, Catarroja se situaria en la segona posició respecte a la resta de l’Horta Sud, només superat per Paiporta.

A més, en el global de la Comunitat Valenciana, Catarroja és el huité municipi més transparent i el 55 d’Espanya. L’estudi es realitza a partir de l’avaluació de la informació que el consistori proporciona, per exemple, sobre els càrrecs electes i el personal de l’Ajuntament, en relació amb la participació ciutadana i l’atenció al veïnat o les dades de caràcter econòmic i financer.

Segons l’avaluació de Dyntra, el percentatge global de transparència de Catarroja estaria al voltant del 60%. Cal dir que des d’inicis de legislatura esta xifra ha millorat en 30 punts. Les primeres dades que es troben disponibles situen la transparència en octubre del 2015 al 30%.

L’àmbit en què l’Ajuntament és més transparent és l’econòmic, ja que posa a l’abast de la ciutadania més del 80% de les informacions que Dyntra determina que s’han de publicar. Concretament, la xifra arriba al 91% en el cas de la informació pressupostària.

Nou Portal de Transparència.

Per altra banda, l’Ajuntament de Catarroja té previst millorar el seu projecte de web de transparència, per tal de fer més accessible la informació a la ciutadania i facilitar la incorporació de les dades per part de tots els departaments de l’Ajuntament.

El regidor de Transparència i Regeneració Democràtica, Martí Raga, ha agraït el treball dels tècnics municipals: “Este reconeixement és conseqüència del treball conjunt de tota l’organització i de l’aposta decidida de l’equip de govern de Catarroja per la transparència institucional”. Així mateix, ha manifestat que en les pròximes setmanes es procedirà també a publicar les actes de les comissions informatives d’Urbanisme i de les Juntes de Govern perquè, segons ha expressat, “encara que la Llei no ens obliga, volem continuar el camí encetat i apostar per apropar l’Ajuntament a la ciutadania”.

Comments are closed.