Loading...

Noticias

L’Ajuntament de Felanitx inicia un Pla de Transparència per a convertir-se en referent de Govern Obert

Snapshot

mallorcactual.com


FECHA: 17 de abril de 2018

CATEGORÍAS: Felanitx  Gobierno Abierto  Islas Baleares  Ogov  

L’Ajuntament de Felanitx ha posat en marxa un Pla Estratègic de Transparència i Govern Obert que té per objectiu convertir al municipi en referent d’apertura institucional.

El projecte té com a finalitat convertir al ciutadà en protagonista de la política municipal a través del foment de la cultura de Govern Obert, tant entre els treballadors públics com entre els propis ciutadans. A fi d’iniciar el camí cap a aquest model de Govern, l’Ajuntament iniciarà un procés d’apertura de dades públiques que finalitzarà en la presentació d’un portal de transparència a on la informació es mostri de forma clara, estructurada, fàcil d’entendre i enfocada al ciutadà. Aquest portal donarà resposta no sols a les obligacions legals en matèria de transparència, sinó també a les peticions ciutadanes, fet que situarà la institució al capdavant de la resta d’institucions de la comunitat.

El foment dels valors d’aquest model de Govern suposa un avanç en ètica pública i bon govern, fet que posa de manifest el compromís de l’equip de Govern de Felanitx amb els ciutadans del municipi. El Batle Joan Xamena ha volgut destacar la importància de facilitar la informació a la ciutadania, per tal de fer-la més partícip de les accions que s’emprenen des de la institució.

Aquesta iniciativa es desenvolupa tenint en compte l’estàndard internacional Dyntra.org, i en col·laboració amb la consultora SmartGov, especialitzada en guiar les institucions pel camí cap a models de govern més oberts i transparents.

Comments are closed.