Loading...

Noticias

L’Ajuntament de Maó és el més transparent de Balears i dels primers de l’Estat

Snapshot

Arabalears


FECHA: 07 de febrero de 2018

CATEGORÍAS: Ayuntamiento de Máo-Mahón  Ayuntamientos  DAM Baleares  

Maó supera Palma, mentre que el Consistori de Ciutadella és el tercer en una classificació en què venç grans ciutats com Barcelona i Saragossa, i s’iguala amb els paràmetres de Madrid 

L’Ajuntament de Maó ha rebut una extraordinària notícia amb el lideratge de municipis més transparents de les Balears, segons l’actualització realitzada per la plataforma Dyntra. Dels 152 indicadors que es prenen com a referència, el Consistori que dirigeix Conxa Juanola en compleix 127, registra un percentatge del 83,55% i supera Palma com a ciutat més transparent.

Cal remarcar que Dyntra és una plataforma col·laborativa que analitza la informació pública de les administracions del conjunt de l’Estat. A les Balears, l’estudi ha avaluat els municipis de més de 15.000 habitants i ha controlat un total de 152 indicadors dividits en sis categories: transparència municipal, participació i col·laboració ciutadana, transparència econòmica i financera, contractacions i serveis, urbanisme i obres públiques, i Open Data (dades obertes). A més, l’Ajuntament de Maó assoleix la quinzena posició a tot l’Estat i supera ciutats com Barcelona i Saragossa, alhora que es col·loca al mateix nivell que Madrid.

El regidor de Transparència de l’Ajuntament de Maó, Jordi Tutzó, s’ha mostrat satisfet i assenyala que «el nostre objectiu és que la ciutadania tingui tota la informació possible perquè pugui conèixer la gestió del municipi i participar-hhi». D’altra banda, Tutzó considera que, «en l’àmbit estatal, l’Ajuntament de Maó se situa per sobre de grans capitals i iguala amb altres de destacades com Madrid, malgrat gaudir d’uns recursos limitats».

Comments are closed.